• Primăria Capitalei spune că DSP a ignorat rugămintea de a testa persoanele de la Centrul Rezidențial din Berceni
  • DSP București a declarat că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru, potrivit comunicatului de presă al Primăriei
  • 75 de persoane de la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost depistate pozitiv cu Covid-19

Direcția Generală de Asistență Socială din Bucuresti a anunţat printr-un comunicat de presă că va face plângere penală împotriva DSP București pentru că, deși la Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Dependente – Berceni au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari și 28 de angajati, DSP București a spus că nu are posibilitatea să testeze persoanele din Centru, potrivit Primăriei Capitalei. În acel centru sunt 479 de persoane: 246 de angajați și 233 de beneficiari.

În plus, se pare că după ce a așteptat trei zile ca DSP să îi testeze pe cei din Centrul Rezidențial din Berceni, pentru a urgenta procedura și pentru a suplini lipsa de reacție a DSP, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne deși legislația în vigoare spune că personalul centrelor rezidențiale trebuie testat de către DSP de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testați încă de la apariția primului caz sau a simptomelor.

DGASMB informează că testarea celor 479 de persoane (personal și beneficiari) s-a efectuat vineri și sâmbătă, după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecțiune acută, când a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

În prezent, toți cei infectați sunt asimptomatici și au fost internați, în funcție de patologiile asociate, la spitalele Colentina, dr. Victor Babeș, dr. Marius Nasta, Monza și spitalul de la institutul „Ana Aslan“ din Otopeni.