• Intotero: Noul director al Muzeului Național de Istorie va fi un specialist.
  • Valoarea recompensei pentru găsirea pieselor furate a crescut la 250.000 de euro..
  • Muzeul a redeschis miercuri pentru public expoziția Tezaur Istoric cu piesele rămase.

Fără informații noi privind vestigiile dacice furate la Aasen, la mai bine de două săptămâni de la furt, Ministrul Culturii explică perspectivele pe care le are pentru un nou director al Muzeului Național de Istorie.

Care sunt noile informații legate de căutarea artefactelor dacice?

Coiful de la Coțofenești și brățările furate din Muzeul Drents din Assen sunt încă dispărute. Săptămâna aceasta au apărut imagini cu polițiștii olandezi investigând cu detectoare de metale în satul Deurze, aflat la 5 kilometri de muzeul din care au fost furate artefactele. În România, Ministrul Culturii, Natalia-Elena Intotero încă are de reparat organigrama Muzeului Național de Istorie după demiterea directorului. Ea a promis că noul director al instituției va fi un specialist care să întrunească criteriile legale pentru funcție.

În același timp, antreprenorul olandez Alex van Breemen, stabilit în București, a crescut valoarea recompensei pe care o oferă pentru informații care să ducă la recuperarea pieselor furate din Tezaurul dacic. Aceeași persoană oferise 100.000 de euro inițial, acum valoarea recompensei a crescut la 250.000 de euro. Antreprenorul a explicat faptul că astfel vrea să aducă din nou cazul în atenție.

Recomandări

ROMÂNIA NU TRIMITE TRUPE
GROENLANDA NU ÎI VREA
DRILL, SEBI, DRILL!
FIGHT FIRE WITH FIRE
CE SE ÎNTÂMPLĂ CU PNRR?
RUTTE ÎL AMENINȚĂ PE PUTIN

Se pierde interesul pentru căutarea artefactelor furate?

Este o etapă normală, care combină frustrarea cu un fel de concentrare. Artefactele care au scăpat de hoți sunt expuse din nou în expoziția Tezaurului Istoric, după întoarcerea în țară. S-a încheiat perioada de aclimatizare și sunt disponibile din nou pentru publicul larg, din această săptămână, de miercuri, 12 februarie. Printre exponate se numără și cele din categoria Tezaur, aflate în colecția muzeului, care au făcut parte din expozițiile internaționale „Dacia! Empire of Gold and Silver” și „First Royals of Europe”.

Citește și