• New York și alte state americane au pornit o investigație, vizând compania Facebook Inc
  • Facebook este acuzat de încălcarea legilor anticoncurență
  • Alte 40 de state se pot alătura demersului în instanță

Un grup de state americane, condus de New York investighează compania Facebook Inc pentru încălcarea normelor de anticoncurență și plănuiesc să meargă în instanță împotriva gigantului social media săptămâna viitoare, transmite Reuters.

Plângerea ar fi al doilea proces intentat în 2020 unei mari companii Big Tech. Departamentul de Justiție a dat în judecată Alphabet Inc în octombrie, compania-mamă ce deține Google. Un număr de 40 de state vor să se alăture procesului împotriva Facebook.

Facebook nu a făcut încă nici un comentariu. Și Biroul Procurorului General din New York a ales să nu spună nimic publicității.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Nu se cunoaște încă care va fi conținutul dosarului pe care statele americane îl vor depune. Se crede că unul dintre capetele de acuzare vor privi practicile companiei de a cumpăra rivali mai mici, aici fiind vorba de Instagram în 2012 și WhatsApp în 2014.

Comisia Federală pentru Comerț, ai cărei membri s-au întâlnit în miercuri, ar putea depunde în instanță un dosar asemănător.

Departamentul de Justiție a început în 2019 o investigație în patru mari companii Big Tech privind respectarea normelor de concurență. Amazon.com Inc, Google, Facebook și Apple au fost vizate de anchetă.