• Dosarul „interceptărilor”, în care este anchetat Nicolas Sarkozy, începe astăzi
  • Fostul preşedinte francez este judecat pentru corupție plus trafic de influență
  • El riscă 10 ani de închisoare şi o amendă de 10 milioane de euro

În Franța începe astăzi un proces de răsunet. Fostul președinte Nicolas Sarkozy este judecat pentru corupție plus trafic de influență. Riscă 10 ani de închisoare și un milion de euro amendă.

Dosarul „interceptărilor” îşi are originea într-o altă anchetă în care este implicat Sarkozy, legată de finanţarea campaniei sale prezidenţiale din anul 2007 cu bani primiţi de la fostul dictator al Libiei Muammar Gaddafi. Franţa a vândut Libiei echipamente de control pe internet, iar 50 de milioane de euro, sub formă de comision, ar fi fost sponsorizat campania lui Sarkozy, spun procurorii.

Anchetatorii au interceptat convorbirile lui Sarkozy și au descoperit că folosea o linie telefonică secretă, cu o cartelă prepay achiziţionată sub numele „Paul Bismuth”, pentru a comunica cu avocatul său Thierry Herzog.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Ajuns la 65 de ani, fostul președinte al Franței spune că este un proces politic și promite că o se apere frentic la tribunal.

„Vi se pare normal ca un fost președinte al Franței să fie târât prin noroi așa cum am fost eu în ultimii opt ani, doar în baza mărturiei unui individ care a mințit și care chiar a spus deja public că a mințit?”, a spus Sarkozy.