• Rayshard Brooks a fost împușcat mortal de polițiștii din Atlanta
  • Bărbatul avea 27 de ani și era afro-american
  • Au apărut noi imagini care arată confruntarea dintre el și polițiști, după o discuție amicală
  • Totul s-a întâmplat în fața unui restaurant fast-food

Rayshard Brooks și poliția din Atlanta au avut o discuție amiabilă despre ziua de naștere a fiicei sale, cu doar câteva minute înainte de a fi împușcat în timp ce încerca să scape, arată noi imagini apărute în online.

„Am băut puțin, asta este… A fost ziua de naștere a fiicei mele“, i-a spus Brooks polițistului Rolfe, adăugând că a vrut doar să se simtă bine. „Pot să merg acasă. Nu vreau să deranjez pe nimeni“, le-a spus el polițiștilor, calm și într-un mod plăcut, sperând să evite arestarea, aflându-se în stare de ebrietate. 

Înregistrarea video arată clar cum interacțiunea dintre ei s-a înrăutățit în momentul în care polițiștii au încercat să îl încătușeze. A avut loc o luptă și apoi Brooks a încercat să fugă. Mai multe focuri de armă se aud apoi pe înregistrare, urmând un moment de liniște înainte ca martorii să-și arate imediat indignarea pentru încă o împușcare mortală a unui bărbat negru, de către polițiștii albi.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a adormit vineri seară la volanul mașinii sale pe calea de acces al unui restaurant fast-food drive-in, prin urmare angajaţii localului au chemat poliţia, pentru că acesta blocase accesul clienţilor, scrie CNN.