Noi imagini arată confruntarea dintre Rayshard Brooks și polițiști, înainte ca afro-americanul să fie împușcat mortal. VIDEO

Noi imagini arată confruntarea dintre Rayshard Brooks și polițiști, înainte ca afro-americanul să fie împușcat mortal Sursă foto: data.ibtimes.sg
  • Rayshard Brooks a fost împușcat mortal de polițiștii din Atlanta
  • Bărbatul avea 27 de ani și era afro-american
  • Au apărut noi imagini care arată confruntarea dintre el și polițiști, după o discuție amicală
  • Totul s-a întâmplat în fața unui restaurant fast-food

Rayshard Brooks și poliția din Atlanta au avut o discuție amiabilă despre ziua de naștere a fiicei sale, cu doar câteva minute înainte de a fi împușcat în timp ce încerca să scape, arată noi imagini apărute în online.

„Am băut puțin, asta este… A fost ziua de naștere a fiicei mele“, i-a spus Brooks polițistului Rolfe, adăugând că a vrut doar să se simtă bine. „Pot să merg acasă. Nu vreau să deranjez pe nimeni“, le-a spus el polițiștilor, calm și într-un mod plăcut, sperând să evite arestarea, aflându-se în stare de ebrietate. 

Înregistrarea video arată clar cum interacțiunea dintre ei s-a înrăutățit în momentul în care polițiștii au încercat să îl încătușeze. A avut loc o luptă și apoi Brooks a încercat să fugă. Mai multe focuri de armă se aud apoi pe înregistrare, urmând un moment de liniște înainte ca martorii să-și arate imediat indignarea pentru încă o împușcare mortală a unui bărbat negru, de către polițiștii albi.

Bărbatul în vârstă de 27 de ani a adormit vineri seară la volanul mașinii sale pe calea de acces al unui restaurant fast-food drive-in, prin urmare angajaţii localului au chemat poliţia, pentru că acesta blocase accesul clienţilor, scrie CNN.