• Americanii plănuiesc să umple din nou străzile în acest weekend, în semn de protest pentru moartea lui George Floyd
  • Deși am avut 11 zile de proteste consecutive, pe tot teritoriul SUA, existau semne că furia manifestanților s-a domolit: violența a scăzut în intensitate, iar arestările pentru jafuri s-au împuținat
  • Pe social media, se face apel ca 1 milion de protestatari să iasă pe străzi doar în Washington D.C.

UPDATE 21:50

Grupuri mici de protestatari s-au adunat în fața Casei Albe, pentru o nouă zi de proteste. Poliția a blocat traficul, iar vehiculele militare au fost parcate pe marginea drumului, în așteptarea manifestanților, informează Wall Street Journal.

Un milion de protestatari sunt așteptați pe străzile din Washington

După zile întregi de proteste violente, atmosfera părea că s-a calmat și că a scăzut în intensitate. Americanii nu se lasă însă și sunt pregătiți de un nou weekend în stradă. Aceștia cer o reformă totală în justiție, după moartea brutală a lui George Floyd.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Șeful poliției din Washington a declarat că se așteaptă ca numărul oamenilor la protestele de sâmbătă să fie cel mai mare de până acum. Amintim că protestele au început în Minneapolis, locul unde George Floyd a fost ucis, pe 25 mai, și s-au extins în toată America.

Pe social media, se face apel ca 1 milion de protestatari să iasă pe străzi doar în Washington D.C.

Doi polițisti din Buffalo, New York, puși sub acuzare

Doi ofițeri de poliție au fost puși sub acuzare, după ce au rănit un bătrân de 75 de ani, într-o altercație pe străzile orașului. De asemenea, cei doi au fost suspendați, iar toți colegii lor din acea unitate de elită și-au depus demisiile.

Guvernatorul statului, Andrew Cuomo, a calificat incidentul în care bătrânul a fost rănit ca fiind „total nejustificat și absolut dezgustător”.

Cei doi polițiști au pledat nevinovați.

Evenimente în memoria lui George Floyd, în orașul său natal

Sute de oameni au fost prezenți la centrul baptist din Raeford, Carolina de Nord, în apropiere de Fayetteville, locul de naștere al lui George Floyd.

Sicriul acestuia a fost plasat într-un sanctuar de doi bărbați în jurul orei 11 (ora locală), în timp ce mulțimea se aduna afară. Mai multe persoane au purtat tricouri pe care era afișat mesajul „I can’t breathe” / „Nu pot să respir”, acestea fiind ultimele cuvinte ale lui George Floyd.