Nouă poliţişti de la Înmatriculări Auto Timişoara, arestaţi preventiv pentru luare de mită

politisti de la inmatriculari auto retinuti, Sursa: captură video DGA

Nouă poliţişti de la Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara au fost arestaţi preventiv pentru luare de mită.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, nouă poliţişti au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, în baza unei decizii a judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş.

Procurorii au dispus în acest caz punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 10 inculpaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

În perioada 23 ianuarie 2021-22 mai 2021, inculpaţii, agenţi de poliţie în cadrul DRPCIV, Compartimentul Înmatriculare şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere Timişoara, în mod repetat au primit sume de bani cu titlu de mită, pentru a prelua şi elibera în mod preferenţial, „peste rând”, documentele pentru înmatricularea de vehicule.

Din cercetări a rezultat că, pe parcursul a numai 4 luni, în perioada ianuarie – mai 2021, aceştia ar fi pretins şi primit, prin intermediari, în mod repetat, cu titlu de mită, diferite sume de bani cuprinse între 20 şi 100 de lei, totalizând aproape 100.000 de lei, pentru neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv înmatricularea unor autovehicule fără programare sau prin procesarea mai multor seturi de dosare de înmatriculare auto la o singură programare.

În perioada menţionată, cercetările au evidenţiat înfăptuirea a 384 de acte materiale de luare de mită.