• Activista Black Lives Matter, Sasha Johnson, se află în stare gravă, după ce a fost împuşcată în cap
  • Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că nu există informaţii conform cărora atacul ar fi fost premeditat
  • Partidul din care face parte Sasha Johnson spune că a primit „numeroase ameninţări cu moartea”

Activista Black Lives Matter, Sasha Johnson, se află în stare gravă, după ce a fost împuşcată în cap, relatează The Guardian.

Într-un mesaj pe Facebook al grupului din care face parte Johnson, incidentul s-a petrecut duminică dimineaţă, după „numeroase ameninţări cu moartea”.

Poliţia Metropolitană din Londra a declarat că nu există informaţii conform cărora atacul ar fi fost premeditat.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

„Cu mare tristeţe vă informăm că a noastră Sasha Johnson a suferit o rană la cap, în urma unei împuşcături. În prezent este internată în spital şi se află în stare critică. Incidentul s-a produs la primele ore ale dimineţii, în urma numeroaselor ameninţări cu moartea”, se arată în comunicatul emis de partidul „Taking the Initiative”.

„Sasha a luptat întotdeauna activ pentru oamenii de culoare şi nedreptăţile care înconjoară comunitatea persoanelor de culoare. Este membru Black Lives Matter, dar şi membru în consiliul executiv al partidului Taking the Initiative. Sasha este, de asemenea, mamă a trei copii şi o voce putrenică pentru oamenii notrşi şi comunitatea noastră”.

„Taking the Initiative” este descris ca „primul partid politic britanic condus de persoane de culoare”. Ea a devenit cunoscută după protestele Black Lives Matter de anul trecut.

Ulterior, Poliţia Metropolitană a făcut apel la posibili martori în legătură cu o femeie de 27 de ani, aflată în spital, după ce a fost împuşcată duminică dimineaţa.

Poliţia a declarat că femeia a fost găsită, după ce au fost auzite împuşcături în Peckham, în sud-estul Londrei. Poliţia crede că împuşcăturile au avut loc în vecinătatea unei case în care avea loc o petrecere.