• O femeie din SUA riscă până la 20 de ani de închisoare, după ce a fost acuzată că a organizat și condus batalionul feminin al grupării teroriste Stat Islamic.
  • Americanca a fost arestată de FBI și este, totodată, suspectată că ar fi recrutat agenți care să dea un atac într-un campus universitar din SUA.
  • Femeia riscă să fie închisă timp de 20 de ani, în cazul în care i se va dovedi vinovăția.

O americancă a fost acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic (SI), fapt care a dus la arestarea sa de către FBI. Femeia ar fi antrenat femei şi copii să utilizeze puşti de asalt AK-47 în Siria, relatează BBC.

Allison Fluke-Ekren a fost arestată de FBI pentru că a fost liderul aripei feminine a grupării. De asemenea, aceasta este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA, conform BBC.

De asemenea, americanca este suspectată că a devenit liderul și organizatorul grupului imediat după ce s-a alăturat acestuia.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Se presupune că rolul ei principal era să le învețe pe femei cum să se apere împotriva dușmanilor SI. Se spune că a reușit să antreneze mai multe femei din SI în utilizarea puștilor AK-47, a grenadelor și a centurilor sinucigașe.

Potrivit unei declarații a FBI, în 2016, în Raqqa, Siria, a fost înfiinţat un batalion ISIS format exclusiv din femei, cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. La acea vreme, oraşul era capitala grupării Stat Islamic.

Femeia este acuzată că a conspirat pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 20 de ani de închisoare.