O americancă riscă 20 de ani de închisoare. FBI o acuză de conducerea unui batalion terorist

3065044 04/04/2017 A street in Hama, Syria. Mikhail Voskresenskiy/Sputnik

O americancă a fost acuzată de organizarea şi conducerea unui batalion al grupării teroriste Stat Islamic (SI), fapt care a dus la arestarea sa de către FBI. Femeia ar fi antrenat femei şi copii să utilizeze puşti de asalt AK-47 în Siria, relatează BBC.

Allison Fluke-Ekren a fost arestată de FBI pentru că a fost liderul aripei feminine a grupării. De asemenea, aceasta este suspectată că ar fi recrutat agenţi pentru a da un atac asupra unui campus universitar din SUA, conform BBC.

De asemenea, americanca este suspectată că a devenit liderul și organizatorul grupului imediat după ce s-a alăturat acestuia.

Se presupune că rolul ei principal era să le învețe pe femei cum să se apere împotriva dușmanilor SI. Se spune că a reușit să antreneze mai multe femei din SI în utilizarea puștilor AK-47, a grenadelor și a centurilor sinucigașe.

Potrivit unei declarații a FBI, în 2016, în Raqqa, Siria, a fost înfiinţat un batalion ISIS format exclusiv din femei, cunoscut sub numele de Khatiba Nusaybah. La acea vreme, oraşul era capitala grupării Stat Islamic.

Femeia este acuzată că a conspirat pentru a oferi sprijin material unei organizaţii teroriste străine. Dacă va fi găsită vinovată, riscă până la 20 de ani de închisoare.

Exit mobile version