O barcă fantomă încărcată cu 649 de kilograme de cocaină a fost găsită în Pacific

Sursa foto: Profimedia
  • Nava abandonată conținea 649 de kilograme de cocaină
  • Drogurile erau ascunse într-un compartiment de sub punte
  • Poliția a ars drogurile, cu excepția a două pachete

Nava abandonată care conținea 649 kg de droguri a ajuns pe un mal din Oceanul Pacific posibil după ani petrecuți pe mare, relatează The Guardian.

Poliția din Insulele Marshall a avut parte de o surpriză. Polițiștii au găsit 649 kg de cocaină într-o barcă abandonată care a ajuns pe țărmul națiunii insulare.

Este posibil ca barca să fi plecat în călătorie acum câtiva ani de zile. Procurorul general Richard Hickson a declarat că nava de 5,5 metri din fibră de sticlă a fost găsită la atolul Ailuk săptămâna trecută cu 649 kg de cocaină ascunsă într-un compartiment de sub punte.

Richard Hickson a declarat că nava, cel mai probabil, a fost trimisă din America Centrală sau de Sud: „Posibil să fi plutit în gol timp de un an sau doi”.

Poliția a declarat că drogurile, care se aflau în pachete de un kilogram marcate cu literele „KW”, au fost incinerate marți, în afară de două pachete care vor fi date Agenției SUA pentru Controlul Drogurilor pentru analiză.

Deșeurile din America ajung adesea în Insulele Marshall după luni sau ani pe mare, conduse de curenții Oceanului Pacific. Insulele din Pacific sunt centrul traficului de cocaină acum. Au existat numeroase alte depozite de droguri găsite de-a lungul țărmului Insulelor Marshall în ultimele două decenii, inclusiv un altul în Ailuk. Oamenii legii au diverse teorii cu privire la originea unor astfel de droguri, inclusiv faptul că au fost abandonate atunci când contrabandiștii erau în pericol de a fi prinși.

În ianuarie 2014, pescarul salvadorean José Alvarenga a naufragiat în Insulele Marshall, la mai mult de 13 luni după ce a plecat de pe coasta de vest a Mexicului împreună cu un însoțitor, care a murit în timpul călătoriei. După descoperirea sa, cercetătorii Universității din Hawaii au efectuat 16 simulări pe computer ale traseelor de pe coasta Mexicului și au descoperit că aproape toate au dus, în cele din urmă, în Insulele Marshall.