O călugăriţă a cheltuit peste 800.000 de dolari la jocuri de noroc, după ce a devalizat o şcoală. Pedeapsa primită

O călugăriţă a cheltuit peste 800.000 de dolari la jocuri de noroc, după ce a devalizat o şcoală. Pedeapsa primită Sursă foto: Mediafax Foto
  • O călugăriţă a cheltuit peste 800.000 de dolari la jocuri de noroc, după ce a devalizat şcoala pe care o conducea.
  • Banii proveneau din fondul școlii.
  • Mary Margaret Kreuper a recunoscut, de asemenea, că a falsificat evidenţa financiară a şcolii.

O călugăriţă a cheltuit peste 800.000 de dolari la jocuri de noroc, după ce a devalizat şcoala pe care o conducea. Sora Mary Margaret Kreuper, o călugăriţă catolică, a ”spart” 835.339 de dolari din fondul şcolii, scrie USA Today.

Sora Mary Margaret Kreuper a fost de acord să pledeze vinovată la acuzaţiile care îi sunt aduse, anume că ar fi delapidat Şcoala Catolică din Torrance, California, pe care a condus-o în trecut, au declarat procurorii.

Călugăriţa catolică a fost director al Şcolii Catolice St. James din Torrance, California, până în anul 2018.

Femeia în vârstă de 79 de ani a fost acuzată de furtul a peste 835.000 de dolari SUA. Suma exactă este de 835.339 de dolari, bani proveniţi din fondurile şcolii. Sumele au fost folosite pentru plata excursiilor făcute de soră pentru a-şi satisface pasiunea pentru jocurile de noroc, au declarat procurorii federali care au luat urma banilor. Femeia era o împătimită a cazinourilor şi cheltuia sume uriaşe.

Sora Mary Margaret Kreuper a fost acuzată pentru fraudă bancară şi pentru spălare de bani, după ce a făcut ”inginerii” financiare cu finanţele de la Şcoala Catolică St. James în decurs de 10 ani, care se încheie în septembrie 2018, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii SUA din districtul central din California.

Mary Margaret Kreuper, care a fost directorul şcolii timp de 28 de ani, a fost de acord să pledeze vinovată ca parte a unui acord de recunoaştere a vinovăţiei semnat cu procurorii, se arată într-un comunicat.

Procurorul a declarat că Mary Margaret Kreuper a recunoscut, de asemenea, că a falsificat evidenţa financiară a şcolii. Călugăriţa urmează să fie trimisă în judecată pe 1 iulie, potrivit oamenilor legii.