• O elevă afro-americancă din Detroit a fost arestată pentru că și-a încălcat probațiunea și nu și-a făcut tema în timpul pandemiei
  • O instantă din Michigan a decis ca tănăra de 15 ani trebuie să execute pedeapsa într-un centru de detenție juvenilă
  • Mai multe proteste au fost organizate pentru a cere eliberarea elevei

O instantă judecătorească din Michigan a decis ca o elevă, care și-a încălcat probațiunea și nu și-a făcut tema online în timpul pandemiei de coronavirus, trebuie să execute o pedeapsă într-un centru de detenție juvenilă, informează BBC.

Tânăra în vârstă de 15 ani a fost plasată sub probațiune în luna august, după ce a fost acuzată de atac și furt, iar una dintre condiții era să-și efectueze tema online.

Site-ul ProPublica spune că Grace, pe numele ei, suferă de ADHD și a fost copleșită de faptul că a trebuit să-și facă tema, în carantină, fără îndrumarea unui profesor.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Sute de studenți s-au strâns în fața școlii pentru a cere eliberarea acesteia, iar Curtea Supremă a Statului Michigan a anunțat că va evalua cazul.

„O grămadă de elevi erau în urmă cu temele și nimeni n-a mai avut motivația să facă nimic, pentru că profesorii nu mai predau și totul era online, știu multe persoane care nu și-au faăcut tema”, a spus una dintre colegele lui Grace.