• Potrivit Biroului național de evidență a criminalității din India, în 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de presupus viol împotriva femeilor – unul la fiecare 18 minute
  • Fata cerșea bani într-o stație de autobuz când ar fi fost forțată de trei bărbați să se prostitueze, a declarat Vanave
  • Ea a încercat să depună o plângere la poliție împotriva unui bărbat pe care l-a acuzat că a bătut-o, dar ofițerii nu au înregistrat-o

Cel puțin șapte bărbați au fost arestați în vestul Indiei după ce o fată de 16 ani a declarat că a fost violată de sute de ori de sute de bărbați.

Într-o declarație dată pe 11 noiembrie Comitetului pentru Protecția Copilului (CWC) din India, fata, care nu avea adăpost, a spus că a fost violată de 400 de persoane în districtul Beed din statul Maharashtra. Ea a numit inclusiv doi polițiști în plângerea sa, a declarat președintele CWC, Abhay Vitthalrao Vanave.

Fata cerșea bani într-o stație de autobuz când ar fi fost forțată de trei bărbați să se prostitueze, a declarat Vanave. În timp ce numărul presupușilor violatori ar fi dificil de aflat, fata ar putea identifica cel puțin 25 de presupuși agresori, a adăugat el.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Fata a încercat să depună o plângere la poliție împotriva unui bărbat pe care l-a acuzat că a bătut-o, dar ofițerii nu au înregistrat-o, a spus Vanave. Contactată luni de CNN, poliția din Beed nu a comentat acuzațiile fetei la adresa sa.

Fata a declarat poliției că a fost căsătorită la vârsta de 13 ani cu un bărbat de 33 de ani care a abuzat-o sexual. De asemenea, ea a spus poliției că a fost agresată sexual de tatăl ei, ceea ce a determinat-o în cele din urmă să părăsească ambele case și să doarmă pe străzi.

Yogita Bhayana, activistă pentru drepturile femeilor, a declarat că acesta este „cel mai tragic caz (de viol) din istorie”. „Această fată a fost torturată în fiecare zi”, a spus ea, adăugând că poliția nu a reușit să o protejeze. „Vrem măsuri stricte împotriva tuturor vinovaților”.

Un viol la 18 minute în India, în 2020

Potrivit Biroului național de evidență a criminalității din India, în 2020 au fost raportate peste 28.000 de cazuri de presupus viol împotriva femeilor – unul la fiecare 18 minute. Experții cred că numărul real este mult mai mare, deoarece multe dintre ele nu sunt raportate din cauza fricii.

Numărul de violuri raportate a crescut în 2012 când o studentă a fost victima unui viol colectiv după care a fost ucisă în capitala Indiei, New Delhi, probabil din cauza unei mai mari conștientizări în jurul acestei probleme.

În urma acestor evenimente, au fost introduse reforme juridice și sancțiuni mai severe pentru viol, printre care se numără accelerarea procedurilor în instanțe pentru a judeca mai rapid cazurile de viol și o definiție modificată a violului pentru a include penetrarea anală și orală.

Cu toate acestea, cazurile de viol de profil înalt continuă să facă titluri de primă pagină. În luna septembrie a acestui an, poliția a arestat 33 de bărbați pentru presupusul viol în grup al unei fete de 15 ani în Maharashtra.

Într-un alt caz, în aceeași lună, o femeie a murit după ce ar fi fost violată și agresată în Mumbai. Iar în luna august a acestui an, o fetiță de 9 ani a fost violată în grup și ucisă în Delhi.