• O femeie din Thailanda a fost condamnată la 43 de ani de închisoare pentru că a insultat monarhia
  • Este vorba despre o pensionară în vârstă de 65 de ani
  • Anchan Preelert a primit cea mai dură sentință pronunțată vreodată în Thailanda pentru insultarea monarhiei

Un tribunal thailandez a condamnat marți o femeie în vârstă de 65 de ani la peste 43 de ani de închisoare pentru publicarea unor postări care criticau familia regală. Aceasta este cea mai dură sentință pronunțată vreodată în țară pentru insultarea monarhiei, scrie Reuters.

Pedeapsa vine într-o perioadă de proteste fără precedent conduse de tineri, în care liderii demonstrațiilor critică deschis monarhia, riscând urmărirea penală în conformitate cu legea strictă din Thailanda, cunoscută sub numele de lezmajestate. Fiecare încălcare a legii poate aduce o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare.

Anchan Preelert a pledat vinovată pentru 29 de încălcări ale legii, după ce a distribuit înregistrări video pe Youtube și Facebook între 2014 și 2015, spune avocatul ei, Pawinee Chumsri.

Inițial, Anchan primise 87 de ani de închisoare, însă, pentru că și-a recunoscut faptele, instanța a redus pedeapsa la jumătate.

Aceasta este cea mai dură sentință pronunțată vreodată într-un caz de lejmajestate“, a spus Pawinee, membru al organizației Avocații Thailandezi pentru Drepturile omului.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL