O femeie din Germania care s-a alăturat grupării teroriste Stat Islamic a fost condamnată la 10 ani de închisoare pentru moartea unei fetiţe yazidi în vârstă de 5 ani.

Tribunalul Regional Superior din Munchen a găsit-o pe femeie, identificată doar ca Jennifer W., vinovată de crime împotriva umanităţii, precum şi pentru că este membră a unui grup terorist străin, a declarat pentru CNN purtătorul de cuvânt al instanţei, Florian Gliwitzky.

Jennifer W. locuia în Irak împreună cu soţul ei, luptător ISIS, în 2015, când acesta a cumpărat ca sclavi o femeie yazidi şi pe fiica ei de cinci ani.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Gliwitzky a declarat că soţul acesteia, care se confruntă cu un proces separat la Frankfurt, a supus femeia yazidi şi pe fiica ei la „abuzuri zilnice”.

„Fiica în vârstă de 5 ani a fost abuzată prin lovituri în cap şi împingeri pe podea, care au fost atât de puternice încât copilul s-a rănit la umăr”, a declarat Gliwitzky.

„Soţul a legat copilul cu o lesă şi l-a lăsat în soare arzător în curte. Când Jennifer W. a găsit copilul aşa, i-a spus soţului ei că trebuie să facă ceva, altfel copilul va muri. Cu toate acestea, ea nu a făcut nimic pentru a salva copilul”, a continuat el.

Mama fetiţei a fost principalul martor la proces şi se afla în sala de judecată când a fost pronunţată sentinţa, potrivit unei declaraţii a echipei sale juridice, din care a făcut parte şi avocata specializată în drepturile omului Amal Clooney.

Declaraţia a inclus un citat din partea femeii, care a spus: „A fost foarte dificil pentru mine să aud verdictul de astăzi. Toate amintirile mi-au revenit în minte. Mă bucur că, după şase ani, tribunalul german a stabilit că acuzatul este responsabil pentru moartea fiicei mele, dar nicio sentinţă din lume nu o va aduce înapoi”.

Avocaţii femeii au declarat că acuzatul „se crede că este primul membru ISIS care a fost judecat în lume pentru crime internaţionale comise împotriva victimelor yazidi”.

Procesul a durat 77 de zile. Jennifer W. a negat acuzaţiile, iar echipa sa de apărare are acum o săptămână la dispoziţie pentru a depune un apel la Parchetul General din Germania.