• O femeie din Connecticut a fost condamnată la șapte zile de închisoare pentru că s-a plimbat în zona termală din Parcul Național Yellowstone.
  • Martorii îngrijorați au făcut fotografii și filmări cu cele trei persoane în timp ce mergeau pe terenul termal.
  • „Mai mult de 20 de persoane au murit din cauza arsurilor suferite după ce au intrat sau au căzut în izvoarele fierbinți din Yellowstone.”

O femeie din Connecticut a fost condamnată la șapte zile de închisoare pentru că s-a plimbat în zona termală din Parcul Național Yellowstone, un act pe care autoritățile l-au descris ca fiind extrem de periculos, relatează The New York Times.

Femeia, Madeline Casey, în vârstă de 26 de ani, a fost condamnată pe 18 august, potrivit unui comunicat al Procuraturii SUA pentru Districtul Wyoming. Ea a fost acuzată de călătorii în zonele termale și de tulburarea ordinii publice, potrivit înregistrărilor de la tribunal.

Femeia și alte două persoane care o însoțeau s-au îndreptat spre un bazin termal și un gheizer din Norris Geyser Basin, una dintre cele mai mari zone termale din Yellowstone, după ce au părăsit aleea marcată în timpul unei vizite de luna trecută.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Martorii îngrijorați au făcut fotografii și filmări cu cele trei persoane în timp ce mergeau pe terenul termal, se arată în comunicat.

„Pământul este fragil și subțire, iar apa fierbinte chiar sub suprafață poate provoca arsuri grave sau fatale”, a declarat Morgan Warthin, purtător de cuvânt al Parcului Național Yellowstone. „Mai mult de 20 de persoane au murit din cauza arsurilor suferite după ce au intrat sau au căzut în izvoarele fierbinți din Yellowstone.”

Autoritățile au declarat că parcul face o „treabă al naibii de bună” în ceea ce privește avertizarea oamenilor să rămână pe faleză și pe potecile din zonele termale și informarea acestora cu privire la terenul instabil, apa clocotită și noroiul fierbinte.

În plus față de pedeapsa cu închisoarea, femeia a trebuit să plătească o amendă de 1.000 de dolari, o plată de 1.000 de dolari pentru muncă în folosul comunității către Yellowstone Forever Geological Resource Fund și 40 de dolari în taxe.