• Daphna și Alexander Cardinale au povestit că au dat naștere în septembrie 2019 unei fetițe care nu semăna deloc cu ei.
  • În urma unui test ADN, au găsit cuplul care le-a dus fiica la termen și împreună au decis să facă schimb de fete.
  • Aceasta nu este prima presupusă confuzie în timpul unei proceduri de fertilizare in vitro.

Un cuplu din California a dat naștere copilului unor necunoscuți, după ce o clinică de fertilizare le-a dat un embrion greșit în timpul fertilizării in vitro (FIV), potrivit unui caz de judecată.

Daphna și Alexander Cardinale au povestit că au dat naștere în septembrie 2019 unei fetițe care nu semăna deloc cu ei.

În urma unui test ADN, au găsit cuplul care le-a dus fiica la termen și împreună au decis să facă schimb de fete.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ

Aceasta nu este prima presupusă confuzie în timpul unei proceduri de fertilizare in vitro.

Familia Cardinales a dat în judecată centrul de fertilitate din Los Angeles, California Center for Reproductive Health (CCRH), precum și In VitroTech Labs, un laborator de embriologie. În proces se invocă malpraxis medical, neglijență și ascundere frauduloasă. Ambele companii au refuzat să comenteze, informează BBC News.

Se așteptau să aibă un copil blond

Într-o conferință de presă emoționantă de luni, Daphna și Alexander Cardinale spun că au născut în septembrie 2019 o fetiță care nu semăna deloc cu ei, iar „durerea sufletească și confuzia familiei sale nu pot fi exprimate în cuvinte”.

„Amintirile noastre legate de naștere vor fi întotdeauna pătate de realitatea bolnavă în care copilul nostru biologic a fost dat altcuiva, iar copilul pe care am luptat să-l aduc pe lume nu era al meu pentru a-l păstra”, a mai spus Daphna.

În sala de nașteri, domnul Cardinale se aștepta la „un copil blond”, la fel ca primul lor născut, dar a fost surprins să vadă că fetița „a ieșit cu pielea mult mai închisă la culoare”, au precizat în cadrul procesului.