O femeie de 90 de ani a pierdut 23 de milioane de lire sterline. Cum a fost păcălită de escroci

O femeie de 90 de ani a pierdut 23 de milioane de lire sterline. Cum au păcălit-o mai mulți escroci din Hong Kong Sursa: Mediafax Foto
  • Poliția a anunțat că femeia în vârstă locuiește într-o zonă bogată din Hong Kong
  • Infractorii au contactat-o ​​pe femeie și s-au prefăcut că sunt oficiali chinezi
  • Femeii i s-a spus că identitatea i-a fost furată și folosită într-o crimă din China

O femeie în vârstă de 90 de ani a rămas fără 23 de milioane de lire sterline, după ce a fost păcălită de mai mulți escroci din Hong Kong care i-au spus că sunt oficiali chinezi. Aceasta este cea mai mare înșelătorie telefonică înregistrată în oraș, scrie Daily Mail.

Poliția a anunțat că escrocii au abordat-o pe femeia în vârstă care locuiește într-un conac din The Peak, cel mai bogat cartier din Hong Kong.

Vara trecută infractorii au contactat-o ​​pe femeie și s-au prezentat drept oficiali chinezi de securitate publică. Aceștia au susținut că identitatea ei a fost folosită într-un proces penal în China continentală. I s-a spus că trebuie să transfere bani din contul său bancar în cele deținute de echipa de anchetă, a raportat South China Morning Post, citând surse de poliție.

Câteva zile mai târziu, au arătat polițiștii, o persoană a ajuns la ea acasă cu un telefon mobil pentru a comunica cu falșii agenți de securitate, care au convins-o să efectueze în total 11 transferuri bancare.

În cinci luni, femeia de 90 de ani a transferat 23 milioane de lire sterline.