• Un tribunal a hotărât ca un bărbat să îşi plătească fosta soţie pentru treburile pe care le-a făcut în casă
  • Bărbatul i-a lăsat copilul soţiei în timp ce mergea la muncă şi „nu i-a păsat şi nici nu a participat la niciun fel de treburi”
  • Acest caz este considerat primul care a stabilit o valoare financiară pentru treburile casnice

Un tribunal din China a hotărât ca un bărbat să îi plătească fostei soţii echivalentul sumei de 7.700 de dolari ca despăgubire pentru treburile casnice pe care aceasta le-a făcut în cei cinci ani de relaţie, relatează The Guardian.

Potrivit noului cod civil, care a intrat în vigoare luna trecută, o persoană poate solicita despăgubiri de la partenerul său în timpul divorţului dacă a fost cea care a îngrijit copiii, a avut grijă de părinţi sau a făcut cea mai mare parte din munca din casă.

Bărbatul, pe nume Chen, trebuie să îi plătească acum fostei soţii, Wang, suma de 50.000 de yuani, pentru că nu s-a ocupat de treburile casnice. Bărbatul i-a lăsat copilul soţiei în timp ce mergea la muncă şi „nu i-a păsat şi nici nu a participat la niciun fel de treburi”, a spus soţia instanţei din Beijing.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cuplul s-a căsătorit în 2015, dar s-a despărţit trei ani mai târziu, iar fiul lor a trăit cu mama. Bărbatul a cerut divorţul anul trecut, iar femeia a solicitat împărţirea proprietăţii şi compensaţii financiare. Pe lângă despăgubirea de 7.700 de dolari, Wang a primit, de asemenea, custodia fiului ei şi o plată lunară de 2.000 de yuani.

Acest caz este considerat primul care a stabilit o valoare financiară pentru treburile casnice, de când a intrat în vigoare noul cod civil.