• O instanță finlandeză l-a obligat pe un bărbat să plătească pensie alimentară, deși copilul nu este al său
  • Copilul a fost conceput de soția bărbatului cu amantul acesteia
  • Bărbatul a solicitat anularea paternității, dar Curtea de Apel a decis că solicitarea a venit prea târziu

Curtea de Apel din Finlanda a confirmat verdictul dat de prima instanță, prin care un bărbat este obligat să plătească pensie alimentară pentru un copil care nu este al său din punct de vedere biologic și care este rezultatul unei relații pe care soția l-a avut cu amantul, informează Helsinki Times.

Soția bărbatului a născut în 2014, dar abia doi ani mai târziu bărbatul a aflat că nu este tatăl biologic al copilului. Cei doi au divorțat, iar bărbatul a solicitat ca paternitatea să-i fie anulată, lucru respins de instanță.

Potrivit legislației finlandeze, părinții au dreptul să solicite anularea paternității după cel mult 2 ani de la nașterea copilului, iar termenul poate fi prelungit doar în situații excepționale. Instanța a motivat că bărbatul a făcut solicitarea cu câteva luni prea târziu, iar argumentele nu a fost suficiente.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Bărbatul a argumentat că cererea lui a venit târziu pentru că a fost afectat de stresul emoțional al descoperirii și al divorțului.

Mama copilului l-a dat în judecată pe soțul ei și i-a cerut pensie alimentară, plus suportarea cheltuielilor de judecată.

Cazul a stârnit numeroase reacții în mediul online din Finlanda, oamenii considerând decizia nedreaptă. Unii utilizatori au spus, de asemenea, că este necesară o mișcare care să se numească „We Too”, pentru apărarea bărbaților.