• Echipa CNN l-a vizitat acasă pe unul dintre agenții FSB, care ar fi implicat în misiunea de otrăvire a lui Navalnîi.
  • Agentul FSB nu a fost deloc încântat de vizită, deși jurnalista a încercat să-i vorbească și în limba rusă.
  • Investigația a dezvăluit identitatea agenților FSB implicați în tentiva de asasinat.
  • Navalnîi susține că Putin le-a dat ordinul agenților FSB.

CNN s-a alăturat investigației Bellingcat care a dezvăluit că Navalnîi a fost otrăvit de agenți FSB. O echipă CNN „l-a vizitat” și pe Oleg Tayakin, unul dintre agenții FSB care ar fi implicat în otrăvirea opozantul rus.

Momentul în care jurnalista CNN bate la ușa lui Oleg Tayakin și îl întreabă de otrăvirea lui Navalnîi

Momentul în care, Clarissa Ward, corespondent CNN bate la ușa lui Oleg Tayakin a devenit viral pe Twitter, cu milioane de vizualizări. Aceasta îl întreaba direct de implicare în tentativa de asasinat iar când ușa îi este închisă în nas reacționează: ”Se pare că nu vrea să stea de vorbă cu noi.”

Jurnalista a fost lăudată de comentatori pentru ”curajul de care a dat dovadă”, dar și criticată, unii întrebându-se: ”Ce se aștepta să răspundă?”

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Potrivit anchetei comune CNN-Bellingcat, Oleg Taiakin, agentul FSB a urmărit-o pe Maria Pevcic, una dintre membrele anturajului lui Navalnîi, la aeroportul din Novosibirsk, în timp ce aceasta se îmbarca pe o cursă spre Moscova, în ziua de 13 august, cu o săptămână înainte de otrăvirea lui Navalnîi.

„Știu cine a vrut să mă omoare. Știu unde locuiesc. Știu unde lucrează. Le cunosc numele reale. Știu numele lor false. Am poze cu ei. E un grup de ucigași FSB, din care fac parte medici și chimiști, care au încercat de mai multe ori să mă omoare. Această tentativă de omor nu va fi niciodată dezvăluită oficial”, spune Navalnîi.

Trei ofițeri FSB au călătorit de la Moscova la Novosibirsk alături de Navalnîi și apoi l-au urmat la Tomsk, a raportat Bellingcat. Cel puțin încă cinci angajați ai FSB au susținut misiunea. Unii au mers mai departe la Omsk, unde Navalnîi zăcea în comă, conectat la ventilator.