• În 2019, fiul ei, Ezra, cântărea doar 7,7 kilograme când a murit.
  • Avocații susțin că a fost o situație tragic de oribilă, dar a argumentat că O’Leary și-a iubit copiii și că nu există nicio dovadă medicală de neglijență.
  • Procurorii au folosit acest lucru ca dovadă că O’Leary știa ce trebuie să facă.

O mamă din SUA care a urmat o dietă vegană a fost găsită vinovată de uciderea fiului ei de 18 luni după ce l-a hrănit doar cu fructe și legume crude. Femeia din Florida, Sheila O’Leary, în vârstă de 39 de ani, riscă să stea pe viață după gratii, după ce un juriu a găsit-o vinovată de crimă și de o serie de acuzații de abuz asupra copiilor, în urma morții fiului ei, Ezra O’Leary, în 2019, a relatat Fort Myers News-Press.

Ezra cântărea doar 7,7 kilograme când a murit, cu peste 3 kilograme sub media, și se hrănise exclusiv cu fructe și legume, completate cu lapte matern. Tatăl lui Ezra, Ryan O’Leary, rămâne în arest și urmează să fie judecat pentru aceleași acuzații.

Acest copil nu a mâncat. A fost înfometat până la moarte timp de 18 luni, a declarat Francine Donnorummo, șefa Unității pentru Victime Speciale din cadrul Procuraturii.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Fostul soț al lui O’Leary a declarat în fața instanței că cei doi au participat la cursuri de educație parentală ordonate de instanță. A fost un curs de educare a noilor părinți… sau a părinților în general, a declarat Khang Chen.

Procurorii au folosit acest lucru ca dovadă că O’Leary știa ce trebuie să facă, dar a susținut că mândria ei a împiedicat-o să facă acest lucru.

Acesta a fost un curs de acțiune gândit și planificat, a spus Donnorummo. Ea știa ce trebuia să facă. Ea a mai spus că cel mai mare copil al lui O’Leary, Lilly, a fost diagnosticat cu insuficiență de dezvoltare.

Ignoranța nu este o apărare în acest caz, a spus ea. Ea a spus că O’Leary a spus poliției că fiul ei nu mâncase în săptămâna care a precedat moartea sa. A făcut alegeri care i-au ucis copilul. Mândria ei l-a costat viața lui Ezra. Este o nepăsare nesăbuită față de viața umană, a declarat Donnorummo în fața instanței.

Apărarea a susținut că a fost o situație tragic de oribilă, dar a argumentat că O’Leary și-a iubit copiii și că nu există nicio dovadă medicală de neglijență pentru că și-a hrănit copilul cu fructe și legume. Procurorul adjunct al statului, Sara Miller, a declarat apoi instanței că era clar că a fost comisă o infracțiune.

Ea a ales să nu țină cont de suferința lui Ezra, a spus Miller. Ea a ales să nu țină cont de strigătele lui. Ea nu a avut nevoie de un cântar pentru a-i vedea oasele. Nu a avut nevoie de un cântar pentru a-i auzi plânsul.