• O petrecere de proporții în apropiere de Roma, care a început în noaptea de vineri, a fost în cele din urmă oprită joi.
  • Pe parcursul celor șase zile, petrecerea clandestină a degenerat în haos.
  • Un participant care a părăsit petrecerea a declarat presei italiene că locul era ca un mic oraș.

O petrecere de proporții în apropiere de Roma, care a început în noaptea de vineri (13 august), a fost în cele din urmă oprită ieri de către forțele de poliție din Italia, relatează Euobserver.

Evenimentul ilegal, care se afla în a șasea zi, a atras mii de tineri din întreaga Europă.

În ciuda faptului că s-a înregistrat cel puțin un deces și mai multe spitalizări din cauza consumului de alcool, autoritățile s-au străduit să oprească evenimentul.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Pe malul lacului Mezzano din Viterbo, la nord de Roma, capitala Italiei, se afla un vast conglomerat de rulote, caravane, mașini și corturi.

Sub soarele sufocant, muzica răsuna, iar petrecăreții dansau, alimentați de droguri și alcool. Ieri a marcat a șasea zi a petrecerii ilegale care a fost descrisă de consilierul pentru sănătate din regiunea Lazio, Alessio D’Amato, ca fiind „scăpată de sub control”.

Organizatorii au declarat inițial că evenimentul va continua până pe 23 august. Un participant care a părăsit petrecerea a declarat presei italiene că locul era ca un mic oraș.

„Erau baruri și servicii de tot felul”, a spus el, „Pizzerie, vânzători de lanţuri, baruri. O persoană făcea pizza cu marijuana”, a mai declarat participantul.

Un deces înregistrat, un copil născut

Pe parcursul celor șase zile, petrecerea clandestină a degenerat în haos.

S-a confirmat moartea unui participant, tânărul de 24 de ani, născut la Londra, dar rezident în nordul Italiei, s-a scufundat în lacul Mezzano duminică seara și nu a mai ieșit. Poliția și pompierii i-au găsit corpul în apă.

De asemenea, au fost raportate victime ale unor violuri și participanți spitalizați în comă provocată de alcool. O altă spitalizare a fost rezultatul unei infecții Covid-19, ceea ce a dus la temeri legate de un număr mult mai mare de infecții.

Presa locală a mai spus că un copil s-a născut în timpul evenimentului.

Și cei care au plecat de la petrecere au vorbit despre groaza de a vedea câini murind de sete și de foame, abandonați de stăpânii care au fost prinși de petrecere.

Deși poliția nu reușise să întrerupă evenimentul până ieri, a blocat accesul la fața locului și îi verifica pe cei care plecau pentru droguri.

Mulți participanți au plecat în timpul nopții, iar restul au fost evacuați în timpul zilei, organizatorii cedând în cele din urmă cererilor de a opri petrecerea.