• O profesoară a fost arestată pentru că ar fi administrat vaccinul COVID-19 unui tânăr de 17 ani la domiciliul său.
  • Nu este clar cum sau de unde a obținut profesoara vaccinul COVID-19 pe care i l-ar fi administrat adolescentului.
  • După ce s-a întors acasă, adolescentul i-a povestit mamei sale ce s-a întâmplat cu profesoara sa, iar aceasta a sunat la poliție.

O profesoară din New York a fost arestată în ajunul Anului Nou pentru că ar fi administrat ilegal o injecție despre care detectivii cred că era un vaccin COVID-19, potrivit poliției.

Laura Russo, o profesoară în vârstă de 54 de ani, ar fi administrat vaccinul la locuința sa din Sea Cliff, Long Island, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de New York, unui băiat de 17 ani, a declarat poliția din comitatul Nassau într-un comunicat de presă, informează BBC.

De asemenea, poliția a mai spus că mama băiatului nu a dat permisiunea ca fiul său să fie vaccinat. În New York, vârsta minimă la care o persoană poate primi vaccinul COVID-19 fără acordul părinților este de 18 ani, potrivit Kaiser Family Foundation, un grup non-profit.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

După ce s-a întors acasă, adolescentul i-a povestit mamei sale ce i s-a întâmplat, iar aceasta a sunat la poliție, potrivit comunicatului de presă. În urma unei investigații, detectivii au declarat că au constatat că „Russo nu are nicio pregătire medicală și nu este autorizată să administreze vaccinuri”, astfel că profesoara a fost arestat fără incidente.

Russo a fost profesoară de științe la Herricks High School, potrivit unei versiuni arhivate a biografiei sale de pe site-ul școlii. Pagina nu părea să fie activă începând de marți după-amiază.

Nu este clar cum sau de unde a obținut profesoara vaccinul COVID-19 pe care i l-ar fi administrat adolescentului.

Russo este acuzată de practicarea neautorizată a unei profesii, a precizat poliția, în conformitate cu legea educației din statul New York. Ea trebuie să se întoarcă în instanță pe 21 ianuarie.