• O fostă profesoară de liceu din comitatul Jasper, Missouri, ar fi fost pusă sub acuzare pentru presupusul contact sexual cu un elev.
  • Fosta profesoară se afla în primul an de predare a limbii engleze la Sarcoxie High School când s-a confruntat cu acuzații că ar fi întreținut relații sexuale cu un elev.
  • Privilegiul conjugal înseamnă că elevul nu poate fi obligat să depună mărturie împotriva profesorului – ceea ce face foarte dificilă dovedirea cazului în instanță.

O fostă profesoară de liceu din comitatul Jasper, Missouri, a scăpat de acuzațiile că ar fi făcut sex cu un elev după ce aceasta s-a căsătorit cu el.

Baylee Turner, în vârstă de 26 de ani, a fost acuzată în că a avut contacte sexuale cu un elev, după ce cazul a fost investigat de autoritățile din statul american Missouri, relatează The Independent.

Fosta profesoară se afla în primul an de predare a limbii engleze la Sarcoxie High School când s-a confruntat cu acuzații că ar fi întreținut relații sexuale cu un elev în ianuarie 2019, ceea ce a dus la demisia acesteia.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Înainte de a începe să predea la liceu, ea a predat timp de doi ani la școala gimnazială din același district.

Consiliul școlar din Sarcoxie a votat apoi să solicite statului Missouri să îi revoce licența de predare.

Procurorul adjunct Nate Dally a declarat că acuzația împotriva profesoarei a fost respinsă după ce aceasta s-a căsătorit cu elevul. Dally a declarat că privilegiul marital sau conjugal înseamnă că elevul nu poate fi obligat să depună mărturie împotriva lui Baylee Turner, ceea ce face foarte dificilă dovedirea cazului în instanță.

În declarația sub jurământ de cauză probabilă depusă în cazul profesoarei nu a fost specificată vârsta elevului cu care s-a căsătorit.

Legile din Missouri interzic contactul sexual între un elev și un angajat al districtului școlar, inclusiv voluntari și funcționari, indiferent dacă aceștia sunt aleși sau numiți și indiferent dacă elevul este minor sau a depășit vârsta la care se poate întreține relații sexuale consimțite.