• Cel puțin cinci persoane au murit și alte 15 au fost rănite după prăbușirea unei scene la un miting electoral în statul Nuevo León din nordul Mexicului.
  • Incidentul s-a produs în timpul discursului candidatului de centru-stânga la președinție, Jorge Alvarez Maynez, în orașul San Pedro Garza Garcia, lângă Monterrey.
  • Guvernatorul local a confirmat aceste informații, conform BBC.

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite după ce o scenă s-a prăbușit la un miting de campanie electorală în statul Nuevo León din Mexic, din nordul Mexicului, a declarat guvernatorul local. Incidentul a avut loc în timp ce candidatul de centru-stânga la președinție Jorge Alvarez Maynez ținea un discurs în orașul San Pedro Garza Garcia, lângă Monterrey, scrie BBC.

Prăbușirea a fost cauzată de o rafală bruscă de vânt, a spus domnul Maynez într-o postare pe X.

Au apărut imagini dramatice care arată aparent momentul în care structura de iluminat s-a prăbușit în timp ce un număr de oameni erau pe scenă. Videoclipul postat pe rețelele de socializare l-a arătat pe domnul Maynez făcându-le cu mâna susținătorilor săi și apoi alergând pentru siguranță, când o parte a structurii s-a răsturnat.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Guvernatorul statului Samuel Garcia i-a îndemnat pe locuitorii locali să rămână în casă din cauza furtunilor și a vântului puternic din zonă.

„Dacă puteți, evitați să ieșiți pentru că sunt furtuni și vânturi atipice. Vă țin la curent”, a scris el pe X.

Maynez este candidatul partidului Mișcarea cetățenească și se află în prezent pe locul trei în sondajele naționale.

Într-o postare pe X, el a spus că nu a fost rănit în urma prăbușirii, dar că mai mulți membri ai echipei sale au fost răniți. Acesta a adăugat că se întoarce la fața locului.

Citește și