O scenă s-a prăbușit în timpul unui miting electoral, în Mexic. Cinci persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite

Cel puțin cinci persoane au fost ucise și alte 15 au fost rănite după ce o scenă s-a prăbușit la un miting de campanie electorală în statul Nuevo León din Mexic, din nordul Mexicului, a declarat guvernatorul local. Incidentul a avut loc în timp ce candidatul de centru-stânga la președinție Jorge Alvarez Maynez ținea un discurs în orașul San Pedro Garza Garcia, lângă Monterrey, scrie BBC.

Prăbușirea a fost cauzată de o rafală bruscă de vânt, a spus domnul Maynez într-o postare pe X.

Au apărut imagini dramatice care arată aparent momentul în care structura de iluminat s-a prăbușit în timp ce un număr de oameni erau pe scenă. Videoclipul postat pe rețelele de socializare l-a arătat pe domnul Maynez făcându-le cu mâna susținătorilor săi și apoi alergând pentru siguranță, când o parte a structurii s-a răsturnat.

Guvernatorul statului Samuel Garcia i-a îndemnat pe locuitorii locali să rămână în casă din cauza furtunilor și a vântului puternic din zonă.

„Dacă puteți, evitați să ieșiți pentru că sunt furtuni și vânturi atipice. Vă țin la curent”, a scris el pe X.

Maynez este candidatul partidului Mișcarea cetățenească și se află în prezent pe locul trei în sondajele naționale.

Într-o postare pe X, el a spus că nu a fost rănit în urma prăbușirii, dar că mai mulți membri ai echipei sale au fost răniți. Acesta a adăugat că se întoarce la fața locului.

Exit mobile version