• O femeie din SUA a lovit doi copii pe trotuar crezând că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS.
  • Șoferița a fost condamnată la 25 de ani de închisoare pentru ”infracțiuni motivate de ură”.
  • Ambii copii au supraviețuit atacului, însă s-au ales cu numeroase răni.

O femeie din statul american Iowa a fost condamnată joi la 25 de ani de închisoare după ce a lovit cu mașina, intenționat, doi copii. Șoferița a crezut că unul era mexican, iar celălalt membru ISIS.

Potrivit CNN, Nicole Poole Franklin, în vârstă de 43 de ani, a fost condamnată joi la 304 luni de închisoare pentru ”infracțiuni motivate de ură”.

Potrivit procurorilor, femeia a fost implicată în mod direct în trei incidente cu tentă rasistă.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Nicole Poole Franklin se afla la volanul unui Jeep Grand Cherokee în momentul în care a observat prima sa victimă, un băiat de doar 12 ani. Copilul se plimba liniștit pe trotuar împreună cu un alt membru al familiei.

Conform spuselor autorităților americane, Franklin a afirmat că a presupus că cei doi copii sunt originari din Orientul Mijlociu, Africa, Mexic sau membru ISIS. Femeia a trecut cu mașina intenționat peste piciorul băiatului de culoare de 12 ani și a fugit de la locul faptei.

La mai puțin de oră de la atac, șoferița a pus ochii pe o fetiță de 14 ani care se plimba pe trotuar și care i s-a părut mexicană. Femeia a tras de volan, peste bordură, și a lovit-o.

În timpul interogatoriului, Poole Franklin a făcut o serie de afirmații disprețuitoare la adresa cetățenilor de origini latine, potrivit anchetatorilor.

„Nicole Poole Franklin a încercat să omoare doi copii din cauza felului în care arătau și de unde credea că provin. Acest tip de ură violență rasială și ură nu are absolut niciun loc în această țară și nu va fi tolerat de către Departamentul de Justiție”, a spus asistentul procurorului general al diviziei drepturilor civile, Kristen Clarke.

Avocatul lui Poole Franklin, Joseph Herrold, a declarat într-un memorandum de condamnare că s-a luptat cu dificultăți semnificative de sănătate mintală și este dependentă de substanțe halucinogene.

Din fericire, ambii copii au supraviețuit atacului, însă s-au ales cu numeroase răni.