• O stradă din Brașov a intrat în posesia unei persoane fizice.
  • Primăria județului încearcă să rezolve problema prin diferite modalități.
  • Se ia în calcul și posibilitatea exproprierii.

O stradă din Brașov a fost vândută de către ANAF unei persoane fizice, iar autoritățile se gândesc la expropriere. Prin intermediul unei licitații, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a vândut un teren pe care se afla una dintre străzile din Brașov.

În urma acestui eveniment, Primăria din Brașov a declarat faptul că nu are de gând să lase lucrurile așa și că ia mai multe variante în calcul. Printre ele se numără și exproprierea.

Un comunicat de presă a fost realizat de către reprezentanții Primăriei. Prin intermediul acesteia, reprezentanții au punctat faptul că Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a fost informată înainte ca licitația să înceapă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Când au avut loc evenimentele din Brașov

Licitația s-a desfășurat în decembrie 2021, strada intrând în posesia unei persoane fizice.

Municipalitatea a informat, încă din 2020, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) cu privire la faptul că terenul scos la licitație are destinația de drum și că este interesată de achiziția acestuia… Municipalitatea a informat DGRFP-ul cu privire la acest aspect, cât și la faptul că înstrăinarea acelui teren către altcineva decât autoritatea publică locală poate crea o problemă de acces cetățenilor din zonă”, se arată în informarea Primăriei.

Municipalitatea va continua procedurile pentru trecerea în domeniul public a acestui tronson de stradă, prin discuții cu noul proprietar, pentru a afla care sunt pretențiile acestuia. Municipalitatea ia în calcul posibilitatea exproprierii pe cauză de utilitate publică, la valoarea rezultată din evaluarea pe care municipalitatea o are pentru terenul respectiv, care reprezintă 20% din valoarea terenului pe care îl deservește drumul, procentul fiind valabil și în Ghidului notarilor publici din 2022”, au anunțat reprezentanții.

Cum a acționat Primăria

Primăria din Brașov a declarat că s-au încercat mai multe modalități prin care strada să fie retrasă din proprietatea persoanei respective. De asemenea, s-a încercat reducerea cantității de poluare din Brașov prin modernizarea unui tronson de drum, relatează Mediafax.

Cu toate acestea, DGRFP a luat decizia de a continua procedura de valorificare- în condițiile în care valoarea terenului scos la licitație era dublă față de prevederile ghidului valabile în 2021 – și de a înstrăina acel teren către un terț”, a concluzionat Primăria Brașov.