• Sâmbătă, oficialii ucraineni au anunțat că li s-a oferit mită de 6 milioane de dolari în dosarul Burisma.
  • În cadrul unei conferințe de presă, oficialii au venit cu pungile în care se aflau dolarii, scrie FoxNews.
  • Procurorul anticorupție al Ucrainei spune că Hunter, fiul fostului vicepreședinte Joe Biden, nu a fost complice în tentativa de acordare de mită.

Oficiali din cadrul procuraturii anticorupție din Ucraina au declarat în cadrul unei conferințe de presă că li s-a oferit mită în valoare de 6 milioane de dolari pentru a opri investigația împotriva șefului companiei energetice Burisma, care l-a avut în comitetul director pe Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american, Joe Biden.

În cadrul conferinței, oficialii au pus pe masă pungi transparente în care se aflau cele 6 milioane de dolari, scrie FoxNews.

Procurorul anticorupție al Ucrainei, Nazar Kholodnitsky, a declarat că Hunter, fiul fostului vicepreședinte Joe Biden, nu a fost complice în tentativa de acordare de mită.

Autoritățile subliniază faptul că mita a fost oferită pentru mușamalizarea unor probe existente împotriva lui Mikola Zlocevsky, fostul șef al companiei Burism – fost ministru al ecologiei, stabilit acum în străinătate, acuzat și pentru abuz de putere în funcție. Zlocevsky a fost acuzat că s-a folosit de poziția sa pentru a se îmbogăți.

Trei persoane, inclusiv un oficial al serviciului fiscal de rang înalt, au fost reținute pentru tentativa de luare de mită, au declarat oficialii ucraineni.

Într-o declarație, Burisma a susținut că firma nu are nicio legătură cu tentativă de acordare de mită.

„Nici președintele grupului Burisma, Mykola Zlochevsky, nici alți angajați ai companiei nu au nicio relație cu aceste evenimente”, au spus reprezentanții companiei. „Mykola Zlochevsky nu a cerut nimănui să comită infracțiuni și nu a contribuit niciodată la astfel de acțiuni.”, au adăugat aceștia.

Compania de petrol și gaze Burisma a ajuns în centrul unui scandal, care a dus la declanșarea procedurii de demitere (fără o finalitate însă) a președintelui SUA, Donald Trump. Democratul Joe Biden ar putea fi contracandidatul republicanului Donald Trump în alegerile prezidențiale din noiembrie anul acesta.