• Opt elevi au fost ridicați din curtea unei școli din Constanța și duși la Poliție.
  • Polițiștii susțin că au primit mai multe sesizări conform cărora tinerii deranjează.
  • Părintele unuia dintre ei a mărturisit că pe fiul lui l-au ținut închis, nejustificat, două ore.

Poliția Constanța spune că au fost înregistrate 4 sesizări scrise și 5 telefonice, dintre care 3 prin apel 112, cu privire la faptul că se tulbură ordinea și liniștea publică a locuitorilor.

Astfel, vineri seară, polițiștii au găsit în curtea școlii la care se refereau sesizările un grup de 8 tineri, cu vârste de 14-16 ani.

Polițiștiștii spun că le-au spus tinerilor că vor fi conduși la sediul poliției pentru legitimare și luarea de măsuri legale.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Fiecare tânăr a primit o amendă de 250 de lei, pentru pătrunderea, cu încălcarea normelor legale, în școală, fără a avea acordul școlii pentru folosirea terenului de sport după terminarea cursurilor.

Totodată, polițiștii le-au reamintit despre responsabilitatea privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor.

Reacția părintelui unuia din adolescenți

Tatăl unuia dintre tinerii implicați a spus că aceștia nu deranjaseră cu nimic, nu înjurau, nu distrugeau, ci pur și simplu stăteau de vorbă pe un ton civilizat.

„Menționez că sunt foști elevi ai școlii 29, acum au intrat în clasa a noua. Locuiesc cu toții în cartierul Tomis Nord și vin în curtea școlii după orele de program, joacă fotbal, baschet, socializează“, a spus părintele.

În opinia lui, copiii aveau dreptul de a intra în curtea școlii: „Nu au forțat nimic, poarta era descuiată. Copiii vin des, nu au deranjat niciodată, nu au niciun proces verbal făcut până acum de Poliție, e primul lor contact cu poliția“.

Ajuns la Poliție cu buletinul copilului său, bărbatul a spus că tânărul a fost ținut două ore închis, nejustificat: „Am întrebat de ce durează două ore. Mi-au spus că trebuie să îi identifice. «OK, v-am adus buletinul», nu au avut bunăvoința să se uite pe buletin, mi-au spus «lăsați, că îl verificăm noi», ca și cum ar fi fost mare infractor. Nu au justificat măsura de a-i lua cu duba“, a adăugat bărbatul.