• Autoritatea Palestiniană a cerut statelor arabe să garanteze împrumuturi de 100 de milioane de dolari lunar pentru depăşirea crizei financiare.
  • Luna aceasta, Autoritatea Palestiniană a refuzat veniturile fiscale colectate în numele său de Israel la punctele de trecere sub control israelian. 
  • Decizia vine ca reacţie la planurile israeliene de anexare a unor teritorii palestiniene din Cisiordania.

Palestina cere ajutorul țărilor arabe, după ce luna aceasta au refuzat veniturile fiscale colectate de Israel la punctele de trecere sub control israelian. Astfel, Autoritatea Palestiniană solicită un împrumut lunar de 100 de milioane de dolari, bani care i-ar ajuta să depășească criza financiară, scrie xinhuanet.com

Saeb Erekat, secretarul general al Comitetului Executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a declarat pentru postul de radio Vocea Palestinei, că solicitarea este în acord cu deciziile anterioare ale Ligii Arabe de a asigura o reţea financiară arabă solidă.

„Este necesar un ajutor financiar arab de urgenţă pentru a susţine trezoreria Autorităţii Palestiniene, pentru a trece peste situaţia dificilă şi problemele actuale”, spune el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

La începutul acestei luni, Autoritatea Palesteniană a decis să nu mai primească bani care provin din impozitele pe care Israel le încasează în numele AP din comerțul palestinian în punctele de trecere aflate sub controlul Israelului.

Decizia a fost luată în cadrul planului palestinian de a anula toate acordurile şi înţelegerile cu Israelul, inclusiv cele economice şi de securitate, ca reacţie la planurile israeliene de anexare a unor teritorii palestiniene din Cisiordania.