• Patru tinere din Galaţi au fost traficate în Austria, Anglia, Elveţia şi Germania, de un tânăr care le-a făcut să creadă că le iubeşte, el folosind metoda „Loverboy”.
  • Bărbatul a fost arestat după o anchetă a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la crimă organizată.
  • Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, în formă continuată, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celui în cauză, pentru 30 de zile.

Patru tinere din Galaţi au fost traficate în Austria, Anglia, Elveţia şi Germania, de un tânăr care le-a făcut să creadă că le iubeşte, el folosind metoda „Loverboy”.

Bărbatul a fost arestat după o anchetă a procurorilor DIICOT şi a poliţiştilor de la crimă organizată.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au făcut, în urmă cu două săptămâni, trei percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi şi Ilfov, la locaţiile folosite de un bărbat bănuit de comiterea infracţiunii de trafic de persoane.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Potrivit unui comunicat transmis duminică de Poliţia Română, din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2021, un bărbat, în vârstă de 31 ani, din Galaţi, folosind metoda „Loverboy”, ar fi recrutat patru tinere, toate cu domiciliul din Galaţi, iar, prin inducerea şi menţinerea în eroare a acestora cu privire la sinceritatea sentimentelor pe care le avea faţă de ele, le-ar fi convins să-l însoţească în străinătate, în Austria, Anglia, Elveţia şi Germania.

Odată ajunşi, prin recurgerea la acte de constrângere morală sau/şi fizică, bărbatul le-a determinat pe fete să practice prostituţia şi să-i remită integral sumele de bani obţinute, estimate la peste 220.000 de euro.

În urma punerii în aplicare a trei mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Galaţi şi Ilfov au fost descoperite şi ridicate mai multe documente şi înscrisuri, 14.950 de euro, 12.300 de franci elveţieni şi 5.000 de lei, care au fost indisponibilizate, precum şi un telefon mobil.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, în formă continuată, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă a celui în cauză, pentru 30 de zile.