- Șeful Telegram, Pavel Durov a fost eliberat de poliția franceză.
- Durov e acuzat de trafic de droguri și tranzacții frauduloase.
- Durov este urmărit din 2017 de serviciile franceze și saudite.
Șeful Telegram, Pavel Durov, a ieșit din arestul poliției franceze. El urmează să apară în fața tribunalului pentru o posibilă punere sub acuzare. Ancheta franceză vizează 12 infracțiuni legate de pornografia infantilă, trafic de droguri și tranzacții frauduloase de pe platformă.
Advertisment
Durov a fost urmărit încă din 2017 de serviciile de spionaj franceze și saudite, care erau îngrijorate că gruparea teroristă ISIS și-ar putea recruta adepți și ar putea planifica atacuri pe Telegram. Operațiunea s-a numit „Purple Music” și avea ca scop spargerea telefonului lui Durov.
În 2018, Macron i-a propus acestuia să mute cartierul general al Telegram la Paris, dar Durov a refuzat. El a fost supravegheat îndeaproape și de FSB-ul rus, care i-a monitorizat toate cele 50 de vizite în Rusia.
Recomandări
În vizorul poliției franceze a intrat acum și fratele lui Pavel Durov, Nikolai, co-fondator al platformei Telegram. Durov are însă probleme și în alt departament.
Irina Bolgar, o femeie cu care ar avea trei copii, l-a dat în judecată pentru violențe asupra copiilor și pentru că nu ar fi plătit pentru creșterea acestora. Îi cere o pensie alimentară de 150.000 de euro pe lună.
Are loc, la cererea Kievului, un consiliu NATO-Ucraina. Dar, de la Kremlin, Serghei Lavrov, Ministrul rus de Externe, arată din nou cu degetul către Occident, care ar fi permis Ucrainei să lovească pe teritoriul Rusiei cu rachete occidentale.
A transmis și un mesaj către Statele Unite, în care avertizează că un al Treilea Război Mondial nu se va limita doar la Europa.
Rușii au luat frica ucrainenilor și își mută 90% dintre avioane dincolo de raza de acțiune a rachetelor ATACMS, pe care Kievul le folosește.
Citește și
- Ryanair nu mai vrea pasageri care beau alcool în aeroport. Cum își propune compania să monitorizeze cantitatea consumată
- Ion Cristoiu: Ruşii rămîn sovietici
- Problema urșilor din România nu își găsește soluția. În ce orașe vom avea păduri urbane
Partenerii noștri