• Parlamentarii francezi vor să oprească bullying-ul prin pedepse cu închisoarea
  • Legislația propune ca atât elevii, cât și personalul școlar să fie trași la răspundere în cazul bullying-ului
  • Pedepsele pot crește până la 10 ani de închisoare și amenzi de până la 150 de mii de euro

Legislația propune ca bullying-ul școlar să devină un tip de infracțiune specifică, pentru care atât elevii, cât și personalul școlar pot fi trași la răspundere.

Potrivit noii legi, în cazul în care agresiunea forțează o victimă să abandoneze școala, cei găsiți vinovați ar putea primi amenzi de până la 45.000 de euro și trei ani de închisoare. În plus, pedepsele pot crește până la 10 ani de închisoare și amenzi de până la 150 de mii de euro, dacă victima se sinucide din cauza atacului sau are o tentativă de sinucidere, menționează Euronews.

Pentru a controla fenomenul de bullying în mediul virtual, autoritățile vor să convingă companiile social media să reducă discursurile de hărțuire și ură. În același timp, Emmanuel Macron, președintele Franței susține această schimbare și a pledat ca statul să ofere mai multă susținere părinților.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Până când legea va fi aprobată de parlamentari, va merge la dezbateri în Senat și va urma să fie votată în februarie.

România se află pe locul 3 în Europa privind bullying-ul conform unui studiu realizat de World Vision România, iar aproximativ 71% dintre elevi au fost martori sau victime ale violenței în drum spre școală sau în timpul pauzelor. În plus, 9 din 10 cazuri de bullying au loc la școală.