• Americanii vor să împuște mai multe bufnițe ca să salveze alte bufnițe.
  • Un urs a fost împușcat în Târgu Mureș.
  • Ursul împușcat s-a plimbat trei zile printr-o grădină zoologică.

Le-a cântat bufnița pe casă… bufnițelor! Ca să protejeze o specie de bufnițe, americanii pun mâna pe arme și fac curățenie în pădure.

Apoape jumătate de milion de bufnițe invadatoare urmează să fie împușcate de vânătorii americani în statele Oregon, Washington și California. Asta pentru că bufnițele invadatoare le omoară și le iau locul celor pătate care sunt pe cale de dispariție. Misiunea de salvare care o să dureze 30 de ani i-a împărțit pe americani în două tabere. În timp ce unii se bucură că bufnițele pătate vor fi salvate, alții condamnă faptul că alte păsări trebuie să moară. Activiștii spun că vânătorii vor eșua pentru că în locul bufnițelor omorâte vor veni altele.

Și românii aplica soluția americanilor, doar că nu pe bufnițe.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Un urs care s-a plimbat printr-o gradină zoologica din Târgu Mureș pentru trei nopți la rând a fost împușcat. Ursul nu a scăpat din cuștile grădinii ci a venit din pădure în fiecare seară și a omorât trei căprioare și o pasăre emu. În tot timpul acesta gradina zoologică a fost deschisă ziua pentru că ursul venea doar noaptea – după cum a spus pe Facebook Târgu Mureș Zoo.

Citește și