• Femeia nu a primit custodia părintească parțială și dreptul de a-și vizita fiul pentru că nu a fost vaccinată.
  • În cursul unei audieri privind pensia alimentară pentru copii, judecătorul a întrebat-o pe Firlit dacă a fost sau nu vaccinată.
  • Avocatul tatălui a afirmat că sprijină decizia judecătorului.

Rebecca Firlit, o americancă, mamă a unui copil în vârstă de 11 ani, nu a primit custodia părintească parțială și dreptul de a-și vizita fiul pentru că nu a fost vaccinată contra COVID-19, scrie usatoday. Ferlit face apel la sentință, afirmând că judecătorul și-a impus propriile opinii asupra ei.

„Am avut reacții adverse la vaccinuri în trecut și am fost sfătuit de medicul meu să nu mă vaccinez. Reprezintă un risc”, a subliniat Ferlit. „Am fost confuză pentru că (audierea) trebuia să fie doar despre cheltuieli și pensie alimentară. L-am întrebat ce legătură are cu audierea, iar el a spus: «Eu sunt judecătorul și eu iau deciziile pentru cazul tău».”

Avocata lui Firlit, Annette Fernholz, a comunicat mai multor surse media din Chicago că clienta sa și fostul soț sunt divorțați de șapte ani și că în prezent își împart custodia, iar fostul soț nu a adus în discuție lipsa vaccinării ca fiind un punct de dispută.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În cursul unei audieri privind pensia alimentară pentru copii, în timpul ședinței pe Zoom, judecătorul din Chicago, James Shapiro, a întrebat-o pe Firlit dacă a fost sau nu vaccinată. Când aceasta a spus că nu, judecătorul i-a retras drepturile părintești până când va fi vaccinată.

„Instanța de judecată și-a depășit în mod clar autoritatea prin faptul că a suspendat sua sponte (din proprie inițiativă) timpul de îngrijire a mamei când problema în fața instanței era pensia alimentară”, a afirmat avocatul Fernholz la Fox 32 din Chicago. „Tatăl nu a adus această problemă în fața instanței”.

Americanca a povestit că discută cu băiatul ei în permanență la telefon. „El plânge. Îi este dor de mine. Îi trimit pachete de îngrijire”.

Jeffery M. Leving, avocatul tatălui, a afirmat că sprijină decizia judecătorului. „Există copii care au murit din cauza COVID”, a afirmat Leving. „Cred că fiecare copil ar trebui să fie în siguranță. Și sunt de acord că mama ar trebui să fie vaccinată”.