• Sunt verificări și la sediile unor firme şi la domiciliile unor persoane
  • Ancheta vizează infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie
  • Dosarul a fost deschis în anului 2019

Procurorii DNA au descins, joi dimineața, la Primăria Iași. Anchetatorii fac verificări într-un dosar deschis în 2019, ce vizează fapte de corupție.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, în cursul anului  2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 11 locaţii situate pe raza judeţului Iaşi, din care una este sediul unei instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice şi sediile unor societăţi comerciale”, conform unui comunicat transmis joi de DNA.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Instituția publică vizată de oamenii legii este Primăria Iași.

Primarul Mihai Chirica spune că, cel mai probabil, perchezițiile vizează un teren de lângă cimitirul Eternitate.

“Din perspectiva mea, vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întămplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date şi sperăm ca lucrurile să-şi urmeze calea cea mai firească”, a spus primarul, citat de Ziarul de Iași.