Poliţiştii din Constanţa au făcut 44 de percheziţii la membrii unui grup specializat în cămătărie şi proxenetism în sudul litoralului românesc.

Membrii grupului sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de proxenetism, cămătărie, şantaj şi spălare a banilor. Aceştia ar fi fost implicaţi în activităţi de proxenetism în România, Germania, Austria şi Anglia, precum şi în oferirea de bani cu camătă, context în care ar fi recurs la ameninţări, cu acte de violenţă, asupra datornicilor, în scopul recuperării sumelor împrumutate şi a dobânzilor.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Din cercetări a reieşit că 24 de persoane ar fi constituit grupul infracţional coordonat de un bărbat, de 46 de ani, din Mangalia. Grupul ar fi acţionat din 2011 neîntrerupt, în principal în zona de sud a litoralului.

Principala activitate a membrilor grupării a reprezentat-o exploatarea sexuală a tinerelor în România şi în alte state europene, precum Spania, Italia, Germania, Franţa, Cehia, Austria, Elveţia şi Anglia, fiind identificate peste 40 de tinere care ar fi practicat prostituţia.

Până acum, membrii grupului ar fi obţinut din această activitate peste 3,5 milioane de euro, bani cu care ar fi cumpărat imobile şi autoturisme.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 12 maşini, cu o valoare de aproximativ 300.000 de euro, peste 81.000 de lei, 9.000 de dolari, peste 8.500 de euro, 100 de lire sterline, 45 de telefoane mobile, două pistoale cu aer comprimat, 5 laptopuri, 15 ceasuri şi bijuterii, precum şi alte înscrisuri cu valoare probatorie.

Procurorul de caz a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, faţă de 16 persoane, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, camătă, şantaj şi spălare de bani.

De asemenea, procurorul va cere arestarea preventivă a celor 16 persoane reţinute, precum şi faţă de alte 8 persoane, care, în prezent, se sustrag cercetărilor.