• Poliţiştii din Capitală au făcut joi cinci percheziţii domiciliare şi vor pune în aplicare 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi.
  • Dosarul vizează emiterea de certificate false la un centru de vaccinare din Sectorul 2.

Potrivit Poliţiei Capitalei, poliţiştii sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au făcut joi 5 percheziţii domiciliare în Bucureşti într-un dosar în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals informatic.

Totodată, sunt puse în executare şi 168 de mandate de aducere emise pe numele unor suspecţi, precum şi alte 10 pe numele unor martori, ce urmează să fie audiaţi.

Cercetările în acest caz au demarat în august şi vizează, conform poliţiştilor, activitatea mai multor funcţionari publici, detaşaţi la un centru de vaccinare din sectorul 2.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC

Aceştia sunt bănuiţi că ar fi modificat, fără drept, date informatice implementate în evidenţa persoanelor vaccinate: „ar fi fost înlocuite datele persoanelor vaccinate impotriva Covid 19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate, având ca scop obţinerea frauduloasă a documentelor care să ateste vaccinarea”.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe mijloace de probă.

Cercetările în acest caz continuă.

Centrul de vaccinare Neghiniţă, închis temporar

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a anunţat joi dimineaţa că centrul de vaccinare Neghiniţă s-a închis temporar după ce parchetul şi poliţia au descins la faţa locului.

„Începând de azi centrul de vaccinare Neghiniţă se închide temporar. Deşi în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forţaţi să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliţia, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la faţa locului. Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autorităţile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook.

Acesta a anunţat că va dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locaţie.