• Peste 140 de persoane au fost prinse cu droguri în cele patru zile de Untold.
  • De asemenea, s-au înregistrat mai mult de 1.500 de cazuri medicale, 30 adulţi şi 5 copii ajungând la spital.
  • În decursul celor patru zile de festival, poliţiştii au dat 122 amenzi, în valoare totală de 103.205 lei şi 73 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 29 amenzi, în valoare de 10.000 lei şi 10 avertismente.

Peste 140 de persoane au fost prinse cu droguri în cele patru zile de Untold. De asemenea, s-au înregistrat mai mult de 1.500 de cazuri medicale, 30 adulţi şi 5 copii ajungând la spital.

Timp de patru zile, în contextul desfăşurării celui mai mare festival de muzică din România, principalul obiectiv al forţelor de ordine a fost să acţioneze în sprijinul tuturor cetăţenilor care au vizitat municipiul Cluj-Napoca, în această perioadă.

„Afirmăm că obiectivul de prevenire a fost atins şi nu au fost înregistrate incidente majore de ordine publică sau care să afecteze siguranţa celor prezenţi la eveniment. Activităţile de prevenire au constituit, şi de această dată, obiective majore pentru atingerea dezideratului de siguranţă a participanţilor. Pe timpul desfăşurării evenimentului, aproximativ 13.500 de persoane au beneficiat de activităţile de prevenire antidrog, fiind informate în domeniul prevenirii şi reducerii riscurilor asociate consumului de droguri”, arată Jandarmeria Cluj.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

În ce priveşte prevenirea incendiilor, cei de la ISU Cluj au găsit deficienţe şi au dat 50 de amenzi, în valoare totală de 27.000 lei şi 97 avertismente.

În decursul celor patru zile de festival, poliţiştii au dat 122 amenzi, în valoare totală de 103.205 lei şi 73 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 29 amenzi, în valoare de 10.000 lei şi 10 avertismente.

În ceea ce priveşte prevenirea şi combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 143 persoane, identificate având asupra lor substanţe interzise la deţinere, iar 44 persoane au fost depistate conducând sub influenţa substanţelor psihoactive.

Totodată, echipajele implicate în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi de prim-ajutor, aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi de cel al UPU-SMURD Cluj, au acordat sprijin participanţilor în cele patru zile ale festivalului, în următoarele situaţii:

229 traumatisme diverse (escortaţii, contuzii, suspiciuni de fracturi, etc.)

218 dureri digestive

159 dureri de cap, membre inferioare sau altele

alte 957 cazuri cu afecţiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacţii alergice etc.)

În 35 de situaţii a fost nevoie de investigaţii medicale de specialitate, astfel că 30 adulţi şi cinci copii au fost transportaţi la spital.