• Peste 200 de jandarmi şi poliţişti participă, joi, la o acţiune împotriva celor suspectaţi că ard deşeuri periculoase, în Săruleşti, judeţul Călăraşi.
  • La acţiune sunt şi ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi comisarul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a spus că în Săruleşti au loc activităţi ilegale de colectare şi sortare a deşeurilor, în mod ilegal.

„Este o localitate unde se desfăşoară activităţi ilegale de colectare şi sortare de deşeuri. Sunt foarte multe acte ilegale. Este motivul pentru care acţiunea a fost organizată de Garda de Mediu (…) Fără doar şi poate, există reţele de crimă organizată în domeniul financiar, în domeniul colectării şi sortării şi aceste reţele trebuie distruse”, a spus ministrul.

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, la acţiune participă 180 de jandarmi, 65 de poliţişti şi peste 20 de comisari ai Gărzii.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Am ajuns aici în urma unor verificări de documente, de acte, vizavi de transporturi ilegale de deşeuri, transporturi ilegale de metale şi de incinerare a deşeurilor. Pe lângă aceste deşeuri, găsim şi multe deşeuri toxice pentru mediu, de aceea, igienizarea locaţiilor respective este vitală. (…) Autorităţile locale trebuie să înţeleagă că astfel de activităţi sunt ilegale şi trebuie să le ducă în zona de legalităţii, prin amenajări specifice sau să colaboreze cu instituţiile statului”, a spus Berceanu.

Acesta a mai spus că toate deşeurile care acum sunt depozitate pe sol, merg direct în pânza freatică.

„Pânza freatică este puternic afectată, solul este puternic afectat, sănătatea noastră este afectată”, a mai spus şeful Gărzii de Mediu.

Astfel de activităţi vor mai fi organizate în ţară, potrivit lui Octavian Berceanu.