• Sute de pasageri ai unui tren de mare viteză au fost evacuaţi în cursul unei intervenţii a Poliţiei, în apropierea oraşului german Berlin.
  • Un suspect în vârstă de 30 de ani a fost reţinut.
  • Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Pasagerii unui tren de mare viteză au fost evacuaţi, vineri după-amiază, în cursul unei intervenţii a Poliţiei, în apropierea oraşului german Berlin, din cauza unui incident de securitate, afirmă surse citate de site-urile Merkur.de şi Focus.de.

Zeci de agenţi de poliţie au intervenit la bordul unui tren intercity (ICE), care circula între oraşele Berlin şi Hamburg.

Trenul a fost oprit în localitatea Friesack, la circa 60 de kilometri de Berlin. Peste 300 de pasageri au fost evacuaţi, iar vagoanele au fost percheziţionate.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, un pasager în vârstă de 30 de ani, cetăţean francez, a ameninţat că va detona o bombă la bordul trenului.

Autorităţile au confirmat reţinerea unui suspect în vârstă de 30 de ani, dar nu au oferit detalii despre natura incidentului. „Intervenţia s-a încheiat. (…) Continuă procedura penală împotriva unui bărbat de 30 de ani. (…) Au fost evacuate peste 320 de persoane. Nimeni nu a fost rănit”, a comunicat Poliţia din Berlin, vineri seară, prin Twitter.