• Sute de pasageri ai unui tren de mare viteză au fost evacuaţi în cursul unei intervenţii a Poliţiei, în apropierea oraşului german Berlin.
  • Un suspect în vârstă de 30 de ani a fost reţinut.
  • Nicio persoană nu a fost rănită în incident.

Pasagerii unui tren de mare viteză au fost evacuaţi, vineri după-amiază, în cursul unei intervenţii a Poliţiei, în apropierea oraşului german Berlin, din cauza unui incident de securitate, afirmă surse citate de site-urile Merkur.de şi Focus.de.

Zeci de agenţi de poliţie au intervenit la bordul unui tren intercity (ICE), care circula între oraşele Berlin şi Hamburg.

Trenul a fost oprit în localitatea Friesack, la circa 60 de kilometri de Berlin. Peste 300 de pasageri au fost evacuaţi, iar vagoanele au fost percheziţionate.

Recomandări

ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT
CINE E NOU PREȘEDINTE AL AN

Potrivit unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, un pasager în vârstă de 30 de ani, cetăţean francez, a ameninţat că va detona o bombă la bordul trenului.

Autorităţile au confirmat reţinerea unui suspect în vârstă de 30 de ani, dar nu au oferit detalii despre natura incidentului. „Intervenţia s-a încheiat. (…) Continuă procedura penală împotriva unui bărbat de 30 de ani. (…) Au fost evacuate peste 320 de persoane. Nimeni nu a fost rănit”, a comunicat Poliţia din Berlin, vineri seară, prin Twitter.