Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit, în portbagajul unei maşini care ieşea din ţară, suma de 483.740 lire sterline, bani pe care un cetăţean turc intenţiona să îi scoată din România, fără să respecte normele legale de declarare de sumei.

Cetăţeanul turc a fost depistat luni la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, când s-a prezentat pentru formalităţi de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară. Acesta se afla la volanul unui bolid de lux, înmatriculat în România şi era însoţit de un pasager, un cetăţean turc, în vârstă de 57 de ani.

Poliţiştii de frontieră au făcut un control amănunţit asupra maşinii şi în portbagaj au fost descoperite mai multe cutii din carton, lipite cu bandă adezivă, în care se aflau mai multe bancnote de lire sterline, în sumă de totală de 483.740 lire sterline.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

La cercetări, cetăţeanul turc a declarat că banii îi aparţin, însă nu poate prezenta documente care să ateste acest fapt, respectiv să justifice provenienţa acestora.

Deoarece există suspiciuni cu privire la legalitatea provenienţei şi destinaţia banilor, întreaga sumă de bani a fost ridicată în vederea continuării verificărilor, iar în cauză se derulează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare a banilor, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale.