• Clubul de noapte din Lima în care se distrau sute de tineri, era deschis în ciuda restricțiilor impuse de pandemie
  • Unii martori spun că ofițerii au folosit gaze lacrimogene, iar victimele au murit asfixiate
  • Autoritățile din Lima infirmă acuzațiile martorilor

Cel puțin 13 persoane au murit și alte trei au fost rănite într-o busculadă la un club de noapte din Lima, Peru, în timp ce participanții au încercat să scape de un raid al poliției, scrie CNN.

Poliția a fost chemată la Thomas Restobar din cartierul Los Olivos din capitala Lima, sâmbătă seara, pentru a pune capăt unei petreceri ilegale la care au participat peste 120 de persoane. Clubul era deschis în ciuda restricțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de coronavirus.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Nebunia a început când petrecăreții au încercat să fugă atunci când au văzut poliţiștii intrând în club pentru a le cere socoteală. În momentul în care au dat năvală spre singura ușă a clubului, cel puțin 13 persoane au murit din motive necunoscute. Pe de altă parte, presa străină scrie că unii martori spun că ofițerii au folosit gaze lacrimogene, iar victimele au murit asfixiate, lucru infirmat de autorități.

Potrivit regulilor impuse de pandemie, localurile din Peru se închid la ora 22, iar fiecare persoană trebuie să respecte măsurile de distanțare socială.

Peru este pe locul trei în topul ţărilor din America Latină cel mai afectate de coronavirus, după Brazilia şi Mexic.