Pizza livrată cu cocaină în Düsseldorf. Cum poliția din Germania a dezmembrat o rețea de droguri

Atenție, nu încercați asta acasă și niciunde altundeva. Poliția din orașul german Dusseldorf l-a arestat pe managerul unui restaurant după ce a găsit cocaină în pizza.

Pizza no 40 – așa era menționată în meniu – era cea mai vândută pizza din localul nemțesc, asta până când poliția a descoperit ingredientul secret: cocaina. 150 de ofițeri au lucrat la cazul care a permis autorităților să distrugă o rețea de crimă organizată din Germania.

Pizzeria din Dusseldorf era în vizorul poliției încă din luna martie, atunci când în urma unei inspecții de rutină a fost descoperită cocaina în bucătărie. „Un pachet de cocaină era pus sub fiecare felie de pizza”, spun anchetatorii.

Managerul restaurantului, un croat de 36 de ani a fost arestat, dar eliberat după două zile pentru că nu avea alte antecedente penale. Atunci, polițiștii au confiscat 1,6 kg de cocaină, 400 g de canabis și 268 de mii de euro cash, dar și ceasuri scumpe, un pistol, un topor și cuțite cu lamă lungă.

Pizzeria, al cărei slogan publicitar era „Livrăm totul la tine acasă”, a fost redeschisă și afacerea cu pizza cu cocaina a continuat. Poliția a reușit să prindă toți traficanții implicați în afacere – șeful grupării – un rus de 22 de ani, dar și un neamț de 30 de ani și un marocan de 28 de ani. Cetățeanul rus ar putea primi până la 15 ani de închisoare pentru infracțiuni legate de narcotice și răpire.

Săptămâna trecută, poliția din Berlin a arestat un șofer în vârstă de 24 de ani care ar fi ascuns livrările de cocaină în cutii de băuturi răcoritoare.

Exit mobile version