• Plângere a fost depusă la la IPJ Constanța pe numele lui
  • ÎPS Teodosie este acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor
  • Slujba de Bobotează din Portul Tomis a adunat aproximativ 5.000 de credincioşi și a fost oficiată de ÎPS Teodosie și un sobor de 20 de preoți.

A fost depusă o plângere la Poliția Constanța pe numele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPJ Teodosie, pentru zădărnicia combaterii bolilor, după slujba de Bobotează, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la nivelul Inspectoratului de Poliție al județului Constanța a fost depusă, miercuri, după slujba de Bobotează, o plângere pe numele Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopul Tomisului, Petrescu Teodosie, este reclamat pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după slujba oficiată de Bobotează.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Dosarul a fost declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Arhiepiscopia Tomisului: Plângerea împotriva ÎPS Teodosie este neîntemeiată

Arhiepiscopia Tomisului consideră că plângerea penală pe numele ÎPS Teodosie este neîntemeiată, pentru că Arhiepiscopul nu poartă răspunderea purtării măștii participanților sau a distanței dintre persoane în timpul slujbelor.

Referitor la plângerea penală împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, pentru slujba de Bobotează, Arhiepiscopia Tomisului a transmis că plângerea penală este neîntemeiată deoarece, conform legislației, pelerinajele și procesiunile religioase sunt permise.

Reprezentanții bisericii spun că la eveniment au fost prezenți polițiști și jandarmi care s-au asigurat de respectarea normelor sanitare în vigoare.

În plus, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie nu poartă răspunderea păstrării distanței fizice sau a purtării măștii din partea participanților la slujbă, aceste responsabilități fiind ale fiecărui participant în parte.

Slujba de Bobotează din Portul Tomis a adunat aproximativ 5.000 de credincioşi și a fost oficiată de ÎPS Teodosie și un sobor de 20 de preoți.