Plângere penală pentru conducerea Colegiului „Șincai” din București, care ar fi ascuns un caz de COVID-19

Plângere penală

Primarul sectorului 4 din Capitală spune că va depune plângere penală împotriva conducerii Colegiului „Gheorghe Șincai”, care nu ar fi raportat un caz de COVID. Motivul pentru care nu ar fi fost raportat acel caz este că liceul ar fi intrat în scenariul roșu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei sectorului 4, Direcția Corp Control din cadrul primăriei a făcut joi verificări la Colegiul Național „Gheorghe Șincai”, în urma unor sesizări primite din partea unor părinți.

În urma controlului, angajații primăriei au constatat că „persoanele din conducerea unității de învățământ menționate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situație care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roșu de funcționare”.

Conform informațiilor obținute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administrație al școlii încă de miercuri, potrivit reprezentanților primăriei.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgență, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„De asemenea, având în vedere faptul că în timpul activității, angajații autorității locale au fost agresați verbal de către directorul adjunct și directorul colegiului în încercarea de a bloca activitățile de control, aceștia vor depune, în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj”, se mai arată în comunicat.

Exit mobile version