• Poliția a înlăturat o rețea internațională de proxeneți care a forțat 17 femei și o minoră din România să se prostitueze în Marea Britanie
  • Femeile erau marcate cu tatuaje astfel încât bandele rivale să știe că sunt „ale lor pentru toată viața”
  • Femeile au fost mutate de la baza din Girona, Spania în Marea Britanie și România când a început pandemia
  • Poliția a făcut 19 arestări – opt în Spania și 11 în România

Poliția a înlăturat o rețea internațională de proxeneți care a forțat mai multe femei din România să se prostitueze în Marea Britanie, relatează DailyMail.

Polițiști din Spania și România au „eliberat” 17 femei și o fată minoră care au fost constrânse să întrețină relații sexuale. Proxeneții ar fi inițiat relații cu victimele lor înainte de a le obliga să-și vândă trupurile în cluburi, casele clienților și pe stradă, a declarat poliția.

Grupul infracțional le-ar fi marcat pe femei cu tatuaje, astfel încât organizațiile rivale să știe că le aparțin și sunt „ale lor pe viață”.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PAKISTANUL, LOVIT DE PLOI
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
TAYLOR SWIFT AR PUTEA DEVENI ȘI ACTRIȚĂ
FRUMUSEȚEA CREATĂ DE A.I., PREMIATĂ
DUA LIPA ȘI-A VIZUALIZAT VIITORUL

Femeile au fost mutate dintr-o bază din provincia catalană Girona în Marea Britanie și România, când a început pandemia de coronavirus.

Poliția a făcut 19 arestări, opt în Spania și 11 în România, într-o operațiune care a implicat ofițeri spanioli și români, precum și forțele speciale de poliție catalană Mossos d’Esquadra.

Șapte din cele 18 femei salvate au fost eliberate în Spania, iar restul în România. Unele dintre ele au fost forțate să-și vândă în continuare trupurile în ciuda faptului că rămăseseră însărcinate.

Un purtător de cuvânt al Poliției Naționale Spaniole a spus: „Organizația avea legături cu Marea Britanie, Danemarca și Germania, unde a forțat femeile să lucreze ca prostituate și, în unele cazuri, le-a marcat cu tatuaje, astfel încât organizațiile rivale să știe că le aparțin pentru a-i face să creadă că sunt ale lor pe viață.”

„Când organizația și-a dat seama că pandemia de coronavirus a dus la o încetinire a afacerilor și a beneficiilor în zonele pe care le controla în Girona, ea și-a mutat majoritatea membrilor și victimelor în România și Marea Britanie cu intenția de a reveni în Spania atunci când condițiile se vor îmbunătăți.”

„Printre materialele confiscate în România se numărau fotografii pornografice cu una dintre femeile care a fost eliberată, o minoră care a fost, de asemenea, obligată să devină lucrătoare sexuală.”

Informațiile despre arestări vin după ce secretarul de Interne Priti Patel a fost îndemnat anul trecut să oprească Marea Britanie să se mai dezvolte ca „paradis al proxeneiților”. Militanții susțin că femeile traficate, provenite în special din România, erau exploatate sexual la „scară industrială”.

Dame Diana Johnson, președinta grupului parlamentar al tuturor partidelor (APPG) privind exploatarea sexuală în scop comercial, spunea atunci: „Exploatarea sexuală la scară industrială a femeilor din România de către bărbații din Marea Britanie este un scandal național.”